Over Ons

Over ons

Johan Debus

Na mijn studie lichamelijke opleiding ben ik afgestudeerd aan de KULeuven als licentiaat motorische revalidatie en kinesitherapie in 1984.
Ik behaalde het getuigschrift medische trainingstherapie in 1989, manuele therapie in 1990, orthopedische geneeskunde volgens Cyriax in 1993 en medical taping concept in 2014.
Naast deze grotere cursussen volg ik regelmatig wetenschappelijke bijscholingen.

Sinds ik ben afgestudeerd werk ik in mijn eigen kinepraktijk. Daarnaast werk ik als zelfstandige in een instelling voor meervoudig gehandicapten. In mijn praktijk richt ik mij op de algemene (post-operatieve) revalidatie, manuele therapie en oefentherapie voor nek- en rugklachten, schouder, knie, heup,…. Ook ademhalingstherapie voor COPD en hyperventilatie komen regelmatig aan bod.

RIZIV-nummer 5/17005/05

Over ons

Liesbet Debus

In 2013 studeerde ik met onderscheiding af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven. In deze master koos ik de specialisatie kinderrevalidatie.

In 2014 behaalde ik een extra master diploma met specialisatie neurologische revalidatie bij volwassenen.

Sinds ik ben afgestudeerd heb ik al op verschillende plaatsen ervaring kunnen opdoen, zowel met verschillende aandoeningen bij kinderen alsook met volwassenen met een neurologisch probleem (UZPellenberg, stichting M.M. Dellacroix, Ganspoel, Ziekenhuis Oost Limburg).

In 2017 volgde ik een Bobath-opleiding waarbij ik me verdiepte in het onderzoek en de behandeling van de volwassen patiënt met een niet aangeboren hersenletsel.

Omdat ik wil blijven bijleren en me specialiseren staan er regelmatig bijscholingen op het programma.

Naast mijn werk in deze instellingen werk ik ook als zelfstandige in bijberoep in kinepraktijk Debus. Ook hier gaat mijn interesse voornamelijk uit naar kinderrevalidatie (Cerebral Palsy, mentale retardatie, motorische achterstand, ademhalingsproblematieken,…) en neurologische revalidatie (CVA, Parkinson, MS, hersenletsels en -tumoren,…). 

Riziv-nummer 5/41177/83